Tekniikka- ja liikenneala

JHL:n jäsenet työskentelevät kunnallistekniikan, kunnossapidon-, korjaus- ja rakennus-, metsä- ja maatalous- sekä puutarhatyön, liikenteen ja kuljetuksen parissa.

Yleisimpiä ammatteja ovat kunnossapidon ammattilaiset, kiinteistöhuollon työntekijät, sähkö- ja elektroniikka-asentajat, raitiovaunu-, linja-auton ja metrokuljettajat. Mukaan mahtuvat myös haudankaivajat.

Yleisimpiä työpaikkoja ovat kunnat, seurakunnat, valtion virastot ja laitokset, sairaalat, VR, Finavia, VR Track, Destia ja Raskone.

Työehdot määrätytyvät työnantajan ja käytössä olevan virka- tai työehtosopimuksen mukaan. Yleisimpiä ovat kunta-alan työ-ja virkaehtosopimukset, yksityisillä aloilla Paltan sopimukset sekä kirkon alan tai valtion työ- ja virkaehtosopimukset.

klikkaa kuvaa, niin pääset ammattialasivuille